Sjoerd Schilstra overleden

Radiomaker Sjoerd Schilstra is afgelopen donderdag overleden. Hij was al enige tijd ongeneeslijk ziek. Schilstra maakte jarenlang voor onder andere omroep LEO en later LEO Middelse het programma Heerlijkheden uit het Verleden. Ook tijdens de marathonuitzendingen van de Leeuwarder Piraten was hij vaak van de partij. Sjoerd Schilstra werd 83 jaar oud.

Lees meer

Subsidie voor lokale omroepen

Er komt een subsidieregeling voor lokale omroepen om de onafhankelijke nieuwsvoorziening te verstevigen. De tijdelijke regeling moet een ruggesteun zijn voor omroepen die in financiële moeilijkheden verkeren. Het is tevens bedoeld als overbrugging, totdat er een definitieve oplossing vanuit een nieuw kabinet komt.

Lees meer

NPO Radio 1 kort uit de lucht

NPO Radio 1 was dinsdagochtend rond half 8 kortstondig uit de lucht. De oorzaak was vermoedelijk een storing in de mengtafel of een software-update. Techneuten konden het probleem niet direct vinden en daarom ging de uitzending verder vanuit een andere studio. Het signaal was echter slechts kort uit de lucht. Na maximaal 7 seconden schakelt een noodband met muziek in.

Lees meer

Goed doel voor marathon 2019

Dit jaar willen we graag de keuze voor een goed doel voor de marathon-uitzending 2019 van de Leeuwarder Piraten overlaten aan de luisteraars! Bedenk dus een goed doel waarvoor we dit jaar gaan draaien tussen kerst en oud/nieuw! Het idee kun je sturen via ons contactformulier: Contact

Uit de ingekomen reacties maken we een keuze. Ben jij de gelukkige met het beste idee? Dan nodigen we je uiteraard uit in de studio tijdens de marathon!

Lees meer

Stroomstoring Friesland

Vrijdagnacht 4 oktober trof een stroomstoring een gedeelte van Noord-west Friesland. Daardoor viel in Stiens de etherzender van LEO-Middelse uit en ook de studio van Radio Eenhoorn in Menaldum. De gevolgen van de storing werden zaterdagochtend pas ontdekt. Daardoor waren er opstartproblemen om alle apparatuur weer aan de praat te krijgen. In de loop van de zaterdag draaide alles weer.

Lees meer

Bezwaren tegen zendmast verworpen

De rechtbank Noord-Nederland heeft de bezwaren tegen de bouw van een zendmast in Waskemeer verworpen. Dat betekent dat kan worden begonnen met de bouw van de mast. De bezwaarmakers wilden dat de zendmast op minstens 400 meter van de huizen werd geplaatst. Ze zijn bang voor gezondheidsproblemen en geluidsoverlast. De rechter veegde de bezwaren van tafel. De nieuwe zendmast vervangt de oude en wordt maximaal 40 meter hoog

Lees meer