Twee zendmasten opgeblazen in Duitsland

In het Duitse plaatsje Aholming (Beijeren) zijn op 29 maart, twee zendmasten van 265 meter, die gebruikt werden voor de langegolf-uitzendingen van Deutschlandfunk, ontmanteld. Ze werden in de periode 1989 tot en met eind 2014 gebruikt op 207 kHz. Er werd uitgezonden met een maximaal vermogen van 500 kiloWatt. Eind 2014 werden de uitzendingen er gestaakt. Eigenaar Media Broadcast kon geen nieuwe bestemming vinden. Met een aantal explosieven werden de tuidraden opgeblazen waarna de zendmasten omvielen. Media Broadcast is druk bezig om oude lange- en middengolf-antennes te ontmantelen. Overigens zijn er nog steeds uitzendingen op de langegolf vanuit Duitsland. Het Franse commerciƫle Europe 1 gebruikt er de 183 kHz.

Eerder dit jaar (op 2 maart 2018) werden 2 zendmasten in Donebach opgeblazen: