Zanger Vince overleden

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en de tekst 'Vince unce 1972-2021 2021 1972'

Op 29 mei 2021 om 17.00 uur is zanger Vince overleden. Eerder dit jaar klaagde hij over rugpijn, wat werd toegeschreven aan een hernia. Toen dat niet overging volgde meer onderzoek in het ziekenhuis en werd een vergevorderd stadium van kanker ontdekt. Op 27 mei kreeg de zanger te horen dat hij nog enkele weken tot maanden te leven had. Helaas bleek dat slechts 2 dagen te zijn. In de nabijheid van zijn vrouw en familie is Vince overleden.

Vince werd vooral bekend van de covers die hij maakte van Duitse muziek. Daarbij was de opvallend goedgeklede man altijd vrolijk en serieus bezig met de muziek. De laatste single van Vince (Duizend maal jij) is vervroegd uitgebracht. Oorspronkelijk zou deze verschijnen op 30 mei, maar deze werd al op 20 mei gereleased.

Vince werd slechts 49 jaar oud.

Lees meer

DAB+ vanaf 22 juni geveild

Het Agentschap Telecom gaat vanaf 22 juni de nieuwe landelijke DAB+ frequenties veilen. Het nieuwe netwerk maakt deel uit van de grootschalige herverdeling van de DAB+-netwerken in Nederland die momenteel plaatsvindt. Omdat er meerdere aanvragen zijn binnengekomen worden de 12 vergunningen per veiling verdeeld. De nieuwe DAB+frequenties zenden uit op een nieuwe laag, waardoor in geheel Nederland hetzelfde kanaal kan worden gebruikt.

Lees meer

Meer digitale radio

Omdat Ziggo de analoge kabelradio binnenkort gaat uitschakelen heeft de kabelprovider een aantal ongecodeerde zenders toegevoegd aan het digitale pakket. Het gaat om Radio Continu, RadioNL , de BBC en de Duitse radiostations. Voorheen was een decoder nodig om deze stations te ontvangen. Ziggo geeft inmiddels ruim 60 ongecodeerde radiozenders door via de kabel. Vanaf 24 februari begint de afschakeling van de analoge kabelradio in de regio Capelle aan de IJssel.

Lees meer

Arbeidsvitaminen 75 jaar

Afgelopen week was het precies 75 jaar geleden dat het programma Arbeidsvitaminen begon op de radio. Het is daarmee het langstlopende radioprogramma ter wereld. Ter ere van het jubileum werd een unieke, interactieve installatie van 75 radio’s onthuld in het voormalige Avro-gebouw. Ook op de radio (op Radio 5) werd een speciale uitzending verzorgd met oud-presentatoren en diverse artiesten.

Lees meer

AT gaat meer controleren

Het Agentschap Telecom gaat dit jaar intensiever de kwaliteit van het radiolandschap controleren. Vooral onbemande piratenzenders zijn een doorn in het oog van de opsporingsinstantie. Deze piraten wanen zich ongrijpbaar. Door een zogenaamd kerntoezicht in te stellen wordt getracht de illegale activiteiten van de zwaarst getroffen FM-radionetten te voorkomen. Hierbij zullen politie en Openbaar Ministerie nauwer gaan samenwerken met het Agentschap Telecom.

Lees meer

Mast Stille Willie veilig gesteld

De brandweer heeft in de nacht van zaterdag op zondag een antenne verwijderd die gevaarlijk heen en weer zwiepte. De mast stond in een tuin in een woonwijk in Drachten en werd door de harde wind op de proef gesteld. Het ging een zendmast van etherpiraat Stille Willie. De piraat was op dat moment niet aan het draaien. Met een hoogwerker is de antennemast door de brandweer korter gemaakt.

Lees meer

Lokale DAB+ netten gevuld

Bijna 10 maanden na de uitgifte van de eerste tijdelijke lokale DAB+-vergunning zijn 21 van de 22 netten in gebruik. Op sommige netten wisselt het aanbod wel sterk. Het netwerk voor de Achterhoek is nog niet in gebruik. Onduidelijk is wanneer dat gebeurt en waarom het nog niet draait.

De lokale omroepoorlog op DAB+ in de regio Alkmaar is officieel voorbij. Eind vorig jaar werd al duidelijk dat er na ruim een half jaar overeenstemming was bereikt. Toen heeft Broadcast Partners de exploitatie van het lokale DAB+-net voor de gemeente Alkmaar op kanaal 7B overgenomen en wordt er uitgezonden vanaf de grote zendmast in aan het Noordhollandsch Kanaal Alkmaar in plaats vanuit Heiloo.

Lees meer

Eenhoorn en RSH gaan samenwerken

Radio Eenhoorn en Radio Stad Harlingen gaan samenwerken, maar blijven wel zelfstandig bestaan. Ook blijven beide studio’s open en zullen alle bestaande programma’s gewoon doorgaan. Wel zullen de omroepen elkaars programma’s overnemen en worden er gezamenlijke uitzendingen gemaakt. De samenwerking is nodig voor de continuïteit en de toekomst. Gesprekken over een samenwerking tussen de twee radio-omroepen liepen al langer.

Lees meer

Arbeidsvitaminen 75 jaar

Wellicht het meest bekende programma van de publieke radio (Arbeidsvitaminen) bestaat dit jaar 75 jaar. Op 19 februari 1946 begon het programma. Dit grootse en bijzondere jubileum wordt in de week van 15 februari uitgebreid gevierd op NPO Radio 5. Alle deejays van deze zender maken die week een speciale uitzending van het programma. Arbeidsvitaminen is het langstlopende landelijke muziek-radioprogramma van de wereld en heeft daarmee een plek in het Guinness Book Of World Records.

Lees meer