Geen marathon bij Omroep Leeuwarden

Dit jaar zal er bij Omroep Leeuwarden geen piratenmuziek te horen zijn in de laatste week van het jaar. De omroep heeft besloten een eigen invulling te gaan geven aan die week, met als titel ‘finaleweek’, waarbij geen ruimte is voor een aaneengesloten uitzending met piratenmuziek. De Leeuwarder Piraten zullen dan na ruim 20 jaar piratenmarathons afwezig zijn.

Vanaf zondag 10 december draait er in Leeuwarden een evenementenzender onder de titel Hoofdstadradio. De vergunning is verleend voor de 100.0 MHz met een beperkt vermogen. Op de frequentie zullen ook verschillende Leeuwarder Piraten te horen zijn, waaronder de Taxidriver, Stageloper en Blauwe Doffer. Vanaf 24 december wordt de frequentie volledig overgenomen door de Leeuwarder Piraten en zal er tot en met nieuwjaarsdag piratenmuziek te horen zijn.